12 toukokuuta 2016

Pinaatti-feta-herkkusienipasta

En muista oonko aiemmin maininnut tästä suuresta oivalluksestani pastan suhteen, mutta kerronpa nyt varmuuden vuoksi.
Pastaruuistahan tulee monesti aika protskuköyhiä, hiilaripitoisia ja turvottavia ruokia. 
Onneksi perinteiselle pastalle on kehitetty vaihtoehtoja (tämä edustaa siis oivallustani): itse olen testannut kikherneistä ja erilaisista pavuista valmistettuja pastoja.
Ravintoarvot näissä on erinomaiset, ja valitettavasti toki myös hintakin on hieman kalliimpi.
Maku ja erityisesti koostumus on mielestäni jopa parempi kuin tavallisella pastalla.
Itse olen sekoittanut n. 50/50 näitä pastoja ja tavallista pastaa. Toimii!
Papupastoja oon löytänyt ihan perus S-marketista, mutta noita kikhernepastoja oon ostanut Ruohonjuuresta.


Pinaatti-feta-herkkusienipasta

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
250 g herkkusieniä
150 g pakastepinaattia
200 g fetaa
(purkki ruokakermaa)
pastaa
oliiviöljyä paistamiseen

Laita pilkottu sipuli ja valkosipuli paistumaan pannulle kera oliiviöljyn.
Pilko herkkusienet ja lisää myös ne pannulle.
Kun sienet ja sipulit on hyvin kuullotettu, lisää pinaatti pannulle sulamaan ja lämpenemään.
Seos maustetaan suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla.

Tässä vaiheessa voit laittaa myös pastan keittymään. Muista, ettet unohda pastaa ja tee siitä ylikypsää!

Kun pinaatti on sulanut ja lämmennyt, lisää pilkottu feta kastikkeeseen ja myös ruokakerma jos sitä haluat käyttää.
Kastikkeen kiehahdettua sekoita kypsä pasta joukkoon.
Nauti lämpimänä!

Pasta tosiaan toimii hyvin sekä kerman kanssa että ilman. Ihan omantunnon mukaan siis.
Mikäli kermaa ei käytä, fetaa voi laittaa kaksinkertaisen määrän luomaan kastikkeenomaista fiilistä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti