23 elokuuta 2017

Kanttarellikastike kesäisellä lisukkeella

Nyt jakoon pääse pitkästä aikaa ihan ihka oma reseptini, josta tuli super herkullista! Aina ei omat sovellukset mene ihan nappiin, mutta onneksi välillä kuitenkin.
Kanttarellikastike on ihan klassikko ja perinteistä suomiruokaa perunoiden kanssa. Halusin noiden perinteisten keitettyjen perunoiden sijasta kokeilla jotain uutta, sekä tyhjentää jääkaappia, ja lopputulos sopi loistavasti suussasulavan kanttarellikastikkeen kylkeen.

Nyt olisi muuten sienisesonki meneillään. Ehkä täytyy viikonloppuna mennä sienestämään?


Kanttarellikastike kesäisellä lisukkeella

Kanttarellikastike:
Kanttarelleja
2 pienehköä kesäsipulia
2 dl kuohukermaa (omantunnon mukaan)
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Voita paistamiseen

Lisuke:
(Uusia)perunoita
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Punaisia linssejä
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kanttarellikastike:
Pese kanttarellit ja laita toiselle pannulle paistumaan kera voinokareen. Pilko kesäsipulit, ja lisää myös ne pannulle. Anna sienien kypsyä ja sipuleiden kuullottua miedolla lämmöllä.
Kun sienet ovat kypsiä, lisää mausteet (suola, mustapippuri) ja valkopippuri) ja kuohukerma.
Anna kastikkeen kiehahtaa, maista, ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lisuke:
Pese perunat, lohko ne (kuorineen) ja laita pannulle paistumaan oliiviöljyssä. 
Pilko kesäkurpitsat ja paprika reiluiksi kuutioiksi, ja lisää myös ne pannulle.
Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää huuhdellut punaiset linssit mukaan lämpenemään.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti