17 joulukuuta 2015

Terveellinen aamupala(ko)?

Yleensä aamuuni kuuluu aina rahkaa jossain muodossa. En pidä sen mausta, mutta silti syön sitä joka päivä. Aamulla on yleensä aina kiire, ja rahka onkin sen vuoksi helppo vaihtoehto.
Tämän syksyn aikana olen kuitenkin alkanut valmistamaan aamupalani blenderissä erään ystäväni esimerkin innoittamana: kun rahkan joukkoon lisää kananmunan, se tekee siitä juoksevampaa, enemmänkin pirtelömäistä. Huomattavasti helpommin nautittavaa, kun se tönkkö p*ska mitä kaavit lusikalla purkista.
Aluksi mua vähän ällötti ajatus raa'asta kananmunasta ruoassani. Toisaalta onhan myös esimerkiksi majoneesissa raakaa kananmunaa, eikä se ole mikään ongelma. Joten miksi tämäkään! 
Ihan sellaisenaan en kuitenkaan lähtisi vielä syömään raakoja kananmunia..

Kaikki aineet vaan blenderiin surraamaan.

Tällä kertaa sekoitukseni valmistui seuraavista aineksista:
- Maustamaton maitorahka
- Kananmuna
- Pakastemustikat
- Pakastemangot
- Kaurahiutaleet
- Vehnäleseet

Jos haluaa oikein herkkupeppu olla, voi sekaan heittää myös hunajaa.


Ja valmiina juotavaksi!

Ainoa huono puolihan tässä aamupalassa on se, että vaikka valmistus on helppoa ja nopeaa, joutuu blederin myös tiskaamaan sitten joka ikinen päivä.
Mutta muuten voin ehdottomasti suositella varsinkin kaikille niille, joilla ei ole aamulla juurikaan ylimääräistä aikaa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti