07 huhtikuuta 2016

Tikka Masala ja raikas kurkkuraita

Intialainen ruoka on himottanut Göteborgin maagisen intialaisen jälkeen, ja viimein pääsin kokeilemaan paria intialaista herkkua myös kotona.

Innoittajana Tikka Masalalle toimi jälleen kerran Lotan ja Simon blogiteksti aiheesta. He olivat bonganneet alkuperäisen ohjeen täältä, jossa ohje on nimetty kuvaavasti "Maailman helpoimmaksi Tikka Masalaksi". Ja sitä se tottavie olikin.
Tein pientä hienosäätöä -mausteet hieman lisääntyivät ja maustamaton jogurtti vaihtui kookosmaitoon. Tässä siis hieman tuunattu versio. Ainiin, ja koska korianteri ei edelleenkään kuulu suosikkeihini, korvasin sen ihanalla, makealla mintulla.

Kurkkuraita puolestaan ei syntynyt minkään tietyn ohjeen pohjalta, mutta hyvää ja raikasta siitäkin tuli.
Myös Naan-leipä olisi tähän kylkeen sopinut jopa paremmin kuin Ismo salkkareihin, mutta valitettavasti kokki oli kiireinen ja erityisesti nälkäinen.



Kanaa Tikka Masala:

400 g kanaa
1 punainen chili
1 vihreä chili
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl inkivääriä jauhettuna
1 tl kanelia
2 tl chilijauhetta
suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tölkkiä tomaattimurskaa (Mutti)
1/2 tölkkiä kookosmaitoa
1/2 puntti tuoretta minttua
kookosöljyä paistamiseen

lisukkeeksi riisiä

Laita kanat pannulle paistumaan tilkassa kookosöljyä.
Voit maustaa kanat reippaasti suolalla jo tässä vaiheessa.
Kanojen kypsyessä pilko chilit ja sipulit.
Kun kana alkaa olla kypsää, lisää pannulle chilit, sipulit ja mausteet freesaantumaan hetkeksi.
Tämän jälkeen lisää tomaattipyre, tomaattimurska ja kookosmaito.
Anna hautua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Ripottele mintunlehdet valmiin annoksen päälle.

Tikka Masalan hautuessa on hyvää aikaa valmistaa kurkkuraita ja laittaa riisit kiehumaan.

Kurkkuraita:

1/2 kurkku
200 g turkkilaista jugurttia
1 tl jeeraa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 puntti tuoretta minttua

paprikamaustetta koristeluun

Raasta kurkku ja laita se valumaan lävikköön. Kurkusta on tarkoitus saada kaikki ylimääräinen neste pois. Voit lisätä myös vähän suolaa, sillä se nopeuttaa nesteiden irtoamista.
Sekoita jugurtin joukkoon mausteet ja silputtu minttu.
Sekoita myös valunut kurkku.
Koristele paprikamausteella ja mintunlehdillä ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti