07 heinäkuuta 2016

Olaplex

 Mä olen aivan totaalisen kyllästynyt siihen, että hiukset on jatkuvasti takussa.
Enkä tosiaan pysty lähtemään kodin ulkopuolelle ilman Tangle Teezeriä.
Hiukset on myös olleet aika kuivassa kunnossa, enkä ole onnistunnut löytämään mitään super hoitoainetta, joka pelastaisi tilanteen. Joicon kosteuttavaa hoittista oon metsästänyt jo useamman kuukauden, en kylläkään kovin aktiivisesti. Kuitenkin aina kun menen uuden kampaamon ohi, käyn kysymässä löytyisikö heiltä Joicon tuotteita -no eipä löydy.

Olaplexiä on nyt hypetetty Suomessa päälle vuoden, ja koska halusin mennä leikkauttamaan latvoja, ajattelin samalla kokeilla sitä. Olaplexhän on yleensä ainakin parikymppiä halvempi, kun sen ottaa värjäyksen tai leikkauksen yhteydessä. Mun teki niiiiin mieli varata aika myös värjäykseen, mutta en malttanut. 

Viikonloppuna on siis tiedossa jonkinnäköistä kotivärjäilyä, toivottavasti se ei heti tuhoa Olaplex-hoidon vaikutuksia. Ostin mukaan myös kotona käytettävän ylläpitävän hoidon, jonka ajattelin laittaa latvoihin muhimaan värjäyksen jälkeen.

Punaisen tukan on nyt tullut aika väistyä ja tällä kertaa voisin ehkä jopa vannoa, että viimeistä kertaa.
Oikeastaan mua on alkanut himottelemaan taas vaalea (melkein jopa valkoinen...) oma väri. Tai granny hair. Niin vaalea joka tapauksessa, ettei juurta tarvisi värjätä. Koska siihen alan olla taas päälle parin vuoden tumman kauden jälkeen niin kyllästynyt.
Oikeesti, mä olen värjännyt juureni viimeksi kaksi viikkoa sitten ja se on jo nyt ihan järkyttävä.
Toisin sanoen jos haluan näyttää edes siedettävältä, on juuri peitettävä tyvispraylla tms.
Ihan joka viikko ei juurtakaan viitsisi olla värjäämässä..

Ajattelin nyt kuitenkin aloittaa operaation kevyesti, enkä välttämättä sinne omaan väriin asti edes mene.
Joka tapauksessa vaaleampaan suuntaan haluan, sillä nyt juuri on huomaamatta tummunut n. 4-5 -asteiseksi. 
Kunhan saan juureni vaaleamman ruskeaksi, ei oma värikään erotu läheskään niin nopeasti kuin nyt.
 Viime kesänä vaalensin pariin otteeseen raidoittaen tukkaani ja tavoitteena olisi päästä ainakin siihen pisteeseen.
Nyt ongelmia tosin aiheuttaa punaiset latvat, mutta niitä koitan saada haalistettua mahdollisimman paljon ennen mitään värjäyksiä. Ensi yöksi kookosöljyä siis päähän ->
Toivottavasti saisin jotain kivaa muutosta aikaan viikonloppuna, ainakin toivoisin pääseväni punaisesta väristä eroon. Joku kuparinen sävy ei kuitenkaan olis ollenkaan huono, eli kylmiä sävyjä haetaan vasta siinä vaiheessa kun tukka on oikeasti vaalea.




Yläpuolella pari ennen -kuvaa. Puolustuksekseni voin sanoa, että menin märällä tukalla nukkumaan enkä suoristanut aamulla hiuksia... 






Ja nämä kuvat Olaplex-käsittelyn jälkeen.
Hiuksissa ei ole mitään muotoiluaineita tai öljyjä ja ne on kuivattu föönin kanssa muotoon. Edes suoristusrautaa ei käytetty.

Kyllä tulos mun mielestä on vaikuttava. Toki myös latvojen leikkaus auttoi asiaa, mutta kyllä tukka myös tuntui paljon sileämmältä ja helpommin kammattavalta. Ei tämä mun pehko nyt takuttomaksi muuttunut tokikaan, ja varmasti jatkossakin kuljen symbioosissa harjan kanssa.
Tilanne on kuitenkin paljon parempi.
Normaalisti aamulla hiusten selvittämiseen voi mennä jopa 5 minuuttia, nyt pärjäsin ainakin puolet lyhyemmällä ajalla.

Olaplexiin kuuluu tosiaan kolme eri ainetta, joista 1 ja 2 kuuluvat kampaamossa tehtävään hoitoon ja 3 on kotiin ostettava hoitoaine, jolla ylläpidetään tulosta. Kuluttajille noita kahta ensimmäistä varsinaiseen hoitoon käytettävää ainetta ei valitettavasti myydä.
Mutta onneksi on eBay.
Ajattelin tilata sieltä Olaplexiä kotikäyttöön, jolloin voin käyttää niitä aina vaalennuksen/värjäyksen yhteydessä. Vaalentaessa hiustahan tästä aineesta on ilmeisesti mahdollista saada paras mahdollinen hyöty irti.

Oma kokeiluni oli siis positiivinen, ja mitä nyt olen muiden kokemuksia lukenut, monilla hiusten kunto vaan paranee hoito hoidolta. Ehkä mun on siis vielä mahdollista saada oikeasti takuttomat hiukset?

2 kommenttia :

  1. Vai punanen tukka viimeistä kertaa... ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Katariinaseni, kyllä vain. Nyt on se hetki kun vannotaan taas.

      Poista