03 tammikuuta 2016

Lauantain asu ja kokkailut

Tammikuun eka lauantai sujui aika normaaleissa merkeissä: nukuttiin myöhäälle, käytiin kaupassa ja salilla ja loppuilta menikin kotona semi laiskoissa merkeissä, kuten lätkän katselussa. Ja siitä intoutuneena otettiin myös perinteinen änärimatsi keittiön siivouksesta. 
Hävisin, jälleen.

Mekko - Topshop // Hame - H&M

Tilasin ennen joulua itselleni pienen "joululahjan" Topshopilta, johon kuului tuo päällä oleva mekko sekä kahdet housut. Mekko oli Petite-mallistoa, mutta ilmeisesti en olekaan tarpeeksi Petite (nimim. 158 cm), sillä ilman alushametta saattais pylly ikävästi vilkkua (ei tosin haittaa kotona). Mutta alushameen kanssa käytettynä toimii kaikkialla! Ja mielestäni sopii moneen tilanteeseen, oikein hyvä ostos siis.
Topshopin Joni -farkut ovat päässeet suosikkihousujeni joukkoon tänä syksynä, ja paketista löytyikin myös kahdet sellaiset. Ajattelinkin, että voisin tehdä noista Joni-farkuista kokonaan oman postauksen.



Ja tuli lauantaina myös kokkailtua, nimittäin kanakastiketta ja sämpylöitä.
Joskus kanakastike oli mulle sellaista perussafkaa, mitä tein tyyliin joka viikko. Nykyään me paistetaan monesti esim. broitsun rintafileitä ja sen kanssa sit salaattia ja vuohenjuustoa tms. Ei enää kovin usein tule tehtyä kastikkeita, mutta kyllähän se hyvältä maistuu!

Kanakastike syntyi omasta päästä, mutta sämpylöiden ohje löytyy täältä.
Itse lisäsin vielä pellavansiemeniä taikinaan, mutta muuten tein saman ohjeen mukaan. Sämpylöistä tuli omaan makuun hieman mauttomia, ja siksi lisäisinkin suolan määrän lähemmäs 1 rkl. Muuten hyvä ohje!

4 kommenttia :