23 helmikuuta 2016

DIY: maalaushommia

Mulla oli pieni maalausprojekti tuossa meneillään, ja nyt viimein sain kuin sainkin vietyä sen kunnialla loppuun saakka.



 
 
Pöytä alkuperäisessä kunnossaan. 
Periaatteessa tykkäsin myös tuosta punaisesta sävystä, mutta olihan tuo pinta jo parhaat päivänsä nähnyt.
 

Hiomisen jälkeen.
 
En alkanut tuota punaista väriä kokonaan pois hiomaan, enkä siinä varmasti käsin olisi onnistunutkaan. Pinta on siis hiottu rikki, pahimmat epätasaisuudet tasoitettu ja kohollaan olleet naulat vasaroitu syvemmälle.

 
 

Ja siinä lopputulos!
Tämä pöytä vaati neljä kerrosta maalia näyttääkseen hyvältä.
Normaalisti mulla olisi loppunut kärsivällisyys kesken viimeistään toisen maalikerroksen kohdalla, mutta nyt ajattelin tehdä kerralla valmiiksi niin, ettei lopputulosta tarvitse enää myöhemmin parannella.

Maalina käytin Tikkurilan kiiltävää Helmi -kalustemaalia sävyssä "listavalkoinen" (255L).
Listavalkoinen on siis luonnonvalkoinen sävy, ja nimensä mukaisesti yleensä ainakin asuntojen listat, ovet ja ikkunat on tehdasmaalattu sillä.
 
Kannattaa muuten olla tarkkana noiden valkoisen eri sävyjen kanssa -se kirkas valkoinen ei välttämättä ole paras vaihotehto kalusteisiin. Joskus erehdyin maalaamaan sillä yhden pöydän, ja se olikin sit niin kirkkaanvalkoinen että pomppasi kyllä liikaa mun silmään ainakin. Ja kaikki muut valkoiset kalusteet ja tekstiilit näyttikin ihan likaisilta siihen pöytään verrattuna.
 
Mutta seuraavaa projektia odotellessa ;) 
Ainakin noille punaisille pinnatuoleille olisi tarkoituksena tehdä jotain, että ne sopisivat paremmin uuden kämpän sisustukseen.

2 kommenttia :

  1. Tosi upea tuli lopputuloksesta :) Tuo oli kivan retro punaisena, mutta tykkään siitä enemmän valkoisena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! :) Joo oli tossa punasessa kyllä oma viehätyksensä, mutta kyllä mäkin tykkään silti enemmän maalatusta, on se siistimpi niin :)

      Poista