02 maaliskuuta 2016

Pakkaspäivän lämmin tomaattikeitto

Tein pitkästä aikaa tomaattikeittoa käyttäen pohjana parasta ohjetta, joka löytyy täältä.
Valkoviiniä ei kaapista löytynyt, joten jätin sen pois tällä kertaa. Lisäksi sokeri vaihtui hunajaan ja parin ainesosan määrä eroaa jonkin verran alkuperäisestä ohjeesta.

Tomaattikeitto:
800 g tomaatteja
1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulia
3 dl vettä
1,5 kpl kanaliemikuutiota
1 rkl hunajaa
2 rkl tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa
1,5 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Lisukkeena rapeaksi paistettua pekonia ja tuoreita basilikanlehtiä.


Sipuli, valkosipulit ja porkkana pilkotaan ja laitetaan kattilaan kuullottumaan kera oliiviöljyn.
Sipuleiden kuultaessa läpi (ole tarkkana, etteivät sipulit ala saamaan väriä) lisätään lohkotut tomaatit, vesi, liemikuutio, hunaja, tomaattipyree ja pilkottu basilika kattilaan. Seoksen annetaan porista keskilämmöllä kunnes porkkanat ja tomaatit ovat kunnolla pehmenneet.
Tämän jälkeen keitto soseutetaan sauvasekoittimella. Tällä välin voi myös valmistella lisukkeen, tässä tapauksessa siis pekonit vaan pannulle paistumaan.
Keitto kuumennetaan uudestaan ja lisätään kuohukerma, suola ja pippuri joukkoon.
Kannattaa maistella ja lisäillä mausteita vähitellen!

Lisukkeena oli tällä kertaa pekoni, mutta kevyempänä vaihtoehtona voi käyttää esimerkiksi raejuustoa tai tofua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti