27 maaliskuuta 2016

Pääsiäisen 2016 ykkösherkku

..ja somesuosikki kinderkakku.
Pääsiäinen ilman kindermunia olisi kuin joulu ilman joulupukkia, joten mikäpä sen parempi idea, kuin tehdä kinderiltä maistuva ja kindertuotteilla koristeltu kakku pääsiäispyhiksi.
Törmäsin tähän kakkuun vasta pääsiäislauantaina instagramissa, ja nopean tutkimisen jälkeen selvisikin, että tämä kakku on se, josta vuoden 2016 pääsiäinen tullaan muistamaan.

Versioita kakun täyttämiseen ja varsinkin koristeluun on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin.
Itse käytin suoraa Baking of... -blogista löytyvää ohjetta, enkä alkanut kakun täytteiden suhteen soveltamaan itse mitään lukuunottamatta pieniä työjärjestykseen liittyviä asioita.


Koristeluun varatut kindertuotteet.
Kaikki munat meni, mutta maxeja ja buenoja en viitsinyt kaikkia laittaa -valmiista kakusta tuli joka tapauksessa överi.


Kinderkakku

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaakerros:
200 g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaakerros:
200g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Murskaa suklaahippukeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle kakun pohjaksi ja laita jääkaappiin valkosuklaatäytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaatäytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään.
Sulata valkosuklaa kattilassa kevyehköllä lämmöllä ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
Kiehauta pieni määrä vettä ja sulata puristellut liivatelehdet siihen.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana kaataen ja samalla rivakasti sekoittaen joko sähkövatkaimella tai käsin.
Vatkaa koko kakkuun tulevat Flora vispit (5 dl) vaahdoksi ja lisää puolet tästä kevyesti nostellen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Kun valkosuklaakerros tuntuu hyytyneeltä, voi aloittaa maitosuklaatäytteen valmistamisen.
Tämän valmistus noudattaa samaa kaavaa, kuin aiemmin valmistetun täytteen.
Aluksi siis laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään.
Sulata suklaat kattilassa (varo, ettet polta pohjaan!) ja sekoita suklaaseos tuorejuuston joukkoon.
Kiehauta pieni määrä vettä ja sulata puristellut liivatelehdet siihen.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana kaataen ja samalla rivakasti sekoittaen.
Lisää loput Flora vispit seokseen kevyesti nostellen.
Kaada täyte valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Itse annoin toisen kerroksen hyytyä kaksi tuntia, jolloin kakku oli jo valmis koristeltavaksi, eikä lösähtänyt vuoan reunoja irrotettaessa. Maltti on kuitenkin valttia tämän kakun valmistuksessa, joten parempi aina pelata varman päälle ja antaa kakun jähmettyä niin kauan, kun vaan on aikaa käytettävissä.

Lopuksi valmistetaan kakun koristeluun tarvittava ja kakulle tummempaa makua antava suklaaganache.
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloitellut suklaat ja voi joukkoon sulamaan.
Kun seos on sileää, ota pois levyltä ja anna jäähtyä ihonlämpöiseksi.
Valuta ganache kakun päälle ja koristele mieleisilläsi kinderherkuilla!


Sopii kinderin, siis ällömakeiden herkkujen, ystäville <3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti